English Task 16 Passive Voice (20 number)

Change these bellow sentences into Passive Voice



1.  You eat a bar of white chocolate. ( Simple Present T.)
Answer : A bar of white chocolate is eaten.

2.  I catch the tuna fish in the river. ( Simple Present T.)
Answer : The tuna fish is caught in the river.

3.  My teacher punish me because I forget to collect my homework. ( Simple Present T.)
Answer : I am punished by my teacher because I forget to collect my homework.

4.  My dog eats cow bones. (Simple Present T.)
Answer : Cow bones are eaten by my dog.

5.  I receive some amount of money from my parents in my hometown. (Simple Present T.)
Answer : Some amount of money is received from my parents in my hometown.

6.  You have to do your homework. (Simple Present T.)
Answer : Your homework is have done.

7.  People must follow the traffic law.
Answer : The traffic law must be followed by people.

8.  She should clean the kitchen. (Forming Passives with Modals)
Answer : The kitchen should be cleaned.

9.  People can speak English in many countries.
Answer : English can be spoken by people in many countries.

10.  You may close the gate on time.
Answer : The gate may be closed on time.

11.  My little brothers played football yesterday. (Simple Past T.)
Answer : Fotball was played by my little brothers yesterday.

12.  Shinta read 5 books last year. (Simple Past T.)
Answer : 5 books were read by Shinta last year.

13.  The writer wrote a beautiful poem this morning. (Simple Past T.)
Answer : A beautiful poem was wrote by the writer this morning.

14.  We are learning English with native speaker now. (Present Continuous T.)
Answer : English is being learned with native speaker now.

15.  Indonesia is doing many prodresses.
Answer : Many prodresses are being done by Indonesia.

16.  The merchants are selling some daily needs. (Present Continuous T.)
Answer : Some daily needs are being sold by the merchants.

17.  They have finished their jobs just now. (Present Perfect T.)
Answer : Their jobs have been finished just now.

18.  Indah has already typed many letters. (Present Perfect T.)
Answer : Many letters have been already typed by Indah.

19.  Some of the workers had built the building. (Present Perfect T.)
Answer : The building had been built by some of the workers.

20.  He had washed his car. (Past Perfect T.)
Answer : His car had been washed.

Komentar